Nieuw lid: Fristads bedrijfs- en beschermende kleding

Met VVGW-contactpersoon Hugo Vedder van Fristads in gesprek betekent deelname aan een achtbaanrit van kennis, ervaring en toewijding over het uitgebreide scala producten die deze van origine Zweedse producent op de markt brengt. Aan de Veldsteen 54 in Breda treffen we een strak ontworpen bedrijfspand aan. In maart 2019 is Fristads hier neergestreken en is het Fristads Center – home of workwear – ontstaan, een stijlvolle, multifunctionele showroom. Hier komen de dealers (samen met hun klanten), worden producttrainingen gegeven, salesmeetingen gehouden (ook de dealers zijn hiervoor welkom), maar ook sponsorbijeenkomsten of ledenvergaderingen van brancheverenigingen; de ruimte zorgt voor inspiratie en is geschikt voor vele doelen.
Voor het complete plaatje: een opengewerkte zeecontainer is omgetoverd tot koffiebar. Hugo is terecht enthousiast!

Overtuigd lid geworden van VVGW

“Fristads was nooit eerder aangesloten bij een branchevereniging”, vertelt Hugo. “Toch is het vandaag de dag van groot belang. Wetgeving, normeringen en regels (al dan niet vanuit de Europese Unie) drukken steeds zwaarder op je bedrijfsvoering. Het is simpelweg allemaal niet meer zo goed bij te houden dus is het fijn als al die kennis en hulp via een branchevereniging kan worden vergaard.” Hugo, die van 2011 tot 2016 al eerder bij Fristads werkte als Key Accountmanager en via een drie jaar durend ‘uitstapje’ bij Majestic dit jaar weer terugkeerde op het Fristadsnest, heeft door zijn eerdere ervaring met de VVWG via Majestic bij Fristads aangegeven dat het lidmaatschap ‘een must is’.
Via de VVGW houd je ‘feeling’ met de markt en deelname aan de NEN-commissie maakt dat je kennis actueel is. Verder is de toename van circulariteitsdenken een belangrijke ontwikkeling in de maatschappij en onze branche.

Fristads, 4 maal S

Fristads richt zich in haar bedrijfsvoering op Sport, Sustainability, Safety (alles genormeerd!) en Service.
Hugo: “Onze filosofie is het continu ontwikkelen van veiligheidsbewustzijn. Wij verkopen niet alleen PBM, ‘we redden levens’.” Fristads volgt de ontwikkelingen op het gebied van kleding op de voet; de trend dat veiligheid naast beschermend ook comfortabel moet zijn is helder.

Enviromental Product Declaration (EPD)

“Fristads lanceert de eerste kledingcollectie ter wereld met een milieuverklaring (EPD), waarbij we de totale milieubelasting van elk kledingstuk meten – van materiaalkeuze tot levering van het afgewerkte kledingstuk. Een collectie voor professionals waarbij de hele productieketen wordt gekenmerkt door milieubewustzijn en innovatie om de voetafdruk op het milieu te minimaliseren. De kledingstukken zijn gemaakt van gerecycled polyester met een strak ontwerp en is gemaakt met een geavanceerde vouwtechniek die verspilling van materiaal en energie vermindert.” Bron: website Fristads.
Zie ook:

Hugo: “ ‘Uiteraard zijn we supertrots op deze kledingcollectie met milieuverklaring. Een hoger niveau in ecologisch verantwoord bezig zijn met kleding is hiermee bereikt. Daarbij zijn we hiermee ook nog eens de eerste ter wereld!’

Voor verdere informatie: www.fristads.com Hugo is bereikbaar via [email protected]