E-learning & opleidingen

Zeker binnen een vakgebied als bedrijfsveiligheid en -hygiëne is het bijhouden van vakkennis een vereiste. Een belangrijk doel van de VVGW is het stimuleren van het juiste gebruik van Persoonlijke Beschermingsmiddelen (PBM’s) om op verantwoorde en veilige wijze werkzaamheden uit te voeren die bedreigend zijn voor de gezondheid. Professionele en brede voorlichting door de branche over de eigenschappen en toepassingen van deze beschermingsmogelijkheden is onontbeerlijk. In samenwerking met de verscheidene branchegerichte onderwijsinstellingen worden cursussen, e-learnings, modules en opleidingen georganiseerd die de kwaliteit van het kennisniveau binnen de branche verder bevorderen en garanderen.

E-learnings

Alle e-learning modules hebben de veiligheidsexperts van onze werkgroepen ontwikkeld in samenwerking met Febelsafe, onze Belgische zusterorganisatie. Wij werken samen met Instituut CEC, een erkend exameninstituut op het werkgebied ‘veiligheid, kwaliteit en milieu’.

Advisering Wet- en regelgeving PBM

Om de klant goed te kunnen adviseren bij de aankoop of het gebruik van PBM moet je op de hoogte zijn van de wet- en regelgeving over PBM. Het doel is dat ook je klant de noodzaak ziet om een veilige werksituatie te creëren vooral als er bepaalde risico’s zijn.

Lees meer

E-learning: Advisering voetbescherming

Of je nou als fabrikant of als distributeur werkt, je wilt dat de juiste veiligheidsschoen of -laars bij de gebruiker terechtkomt. Dit voorkomt klachten en verhoogt de klanttevredenheid. Leer de belangrijkste aandachtspunten om een juiste keuze voor voetbeschermingsmiddelen te maken.

Lees meer

Opleidingen

De Praktijkopleiding PBM Adviseur is een verplichte opleiding voor medewerkers van VVGW-leden, die in hun functie advies geven over verantwoorde keuze, gebruik, inkoop en onderhoud van PBM.

De opleiding heeft VVGW samen met Kader Academy ontwikkeld en staat open voor VVGW-leden en niet-leden. Deelnemers die werkzaam zijn bij een bedrijf dat lid is van de branchevereniging VVGW, ontvangen circa 40% korting op de cursusprijs.

Om de kwaliteit van het opleidingsniveau op hoog niveau te houden, heeft VVGW de opleidingen ondergebracht bij de Kader Academy.
Voor meer informatie over de opleiding en een eventuele aanmelding kunt u terecht op de website van Kader Academy.

Opleidingskalender 2024 PBM-adviseur

> 2 mei 2024 | Info en aanmelden
> 4 november 2024 | Info en aanmelden

Opfris PBM
> 30 mei 2024
> 25 november 2025