E-learning PBM

Meld uw veiligheidsadviseurs aan voor onze e-learning modules:
– advisering valbescherming / valbeveiliging
– advisering hand- & armbescherming
– advisering voetbescherming
– advisering wet- en regelgeving PBM

Nieuw: Advisering valbescherming

Voor zowel fabrikant als distributeur van PBM wil je dat de juiste valbeveiliging bij de juiste gebruikers terechtkomt.

Waarom valbescherming?
Werken op hoogte is risicovol wanneer valbescherming onder de maat is. Valbeveiliging is een klasse 3 PBM. Als je dit verkoopt, aanbiedt of adviseert dan brengt dit een bepaalde verantwoordelijkheid en aansprakelijkheid met zich mee. Een (medewerker van een) distributeur heeft een aantal verplichtingen ten aanzien van:
• de conformiteit(-sbeoordeling) van de producten;
• de technische documentatie;
• instructies en informatie over de veiligheid;
• vermelding van product-identificatienummers en naam/postadres van de fabrikant en importeur op het product;
• CE-markering;
• de EU-conformiteitsverklaring.

Wat ga je leren?
De e-learning geeft een zo volledig mogelijk beeld over wat een PBM-adviseur minimaal moet weten. De training is onder meer opgebouwd uit:
• wet- en regelgeving
• alle producten die onder persoonlijke valbeveiliging vallen
• de toepassingen en keuring van de middelen.
Belangrijke aandachtspunten zijn “valfactor”, hoe werkt een demper, wat is de minimale vrije hoogte, hoe sterk moeten ankerpunten zijn en meer. Er is een pre-toets en een eindtoets.

Advisering hand- en armbescherming

Voor zowel fabrikant als distributeur van PBM wil je dat de juiste handschoen bij de juiste gebruikers terechtkomt. Dit voorkomt handletsel en verhoogt de productiviteit.

Waarom hand- en armbescherming?
Handen zijn één van de belangrijkste ‘gereedschappen’ van het lichaam om mee te werken. De kans om je handen te verwonden is dan ook het grootst (35%). De gemiddelde kosten van een ‘handongeval’ zijn maar liefst 300 euro per dag. Als de huid van de hand wordt aangetast, kan deze vaak niet meer herstellen.
Er zijn verschillende beschermingsmiddelen op de markt. Welke bescherming past nu het beste in een specifieke werksituatie?

Wat ga je leren?
In deze E-learning leer je de belangrijkste aandachtspunten om een juiste keuze te maken voor handbeschermingsmiddelen.

Advisering voetbescherming

Of je nou als fabrikant of als distributeur werkt, je wilt dat de juiste veiligheidsschoen of -laars bij de gebruiker terechtkomt. Dit voorkomt klachten en verhoogt de klanttevredenheid.

Waarom voetbescherming?
Er zijn veel verschillende voetbeschermingsmiddelen op de markt. Ieder met zijn eigen bescherming en functionaliteit. Dit maakt het soms lastig om te kiezen welke voetbeschermingsmiddelen het beste passen in een specifieke werksituatie.

Wat ga je leren?
In je werk adviseer jij distributeurs of gebruikers regelmatig welke voetbeschermingsmiddelen zij het beste kunnen verkopen of dragen. In deze E-learning leer je de belangrijkste aandachtspunten om een juiste keuze voor voetbeschermingsmiddelen te maken, zodat je jouw klanten zo goed mogelijk adviseert.

Advisering Wet- en regelgeving PBM

Adviseer uw klant over de basis voor een veilige werkomgeving.

Waarom Wet- en regelgeving PBM?
Om de klant goed te kunnen adviseren bij de aankoop of het gebruik van PBM moet je op de hoogte zijn van de wet- en regelgeving over PBM. In deze cursus leer je de belangrijkste aandachtspunten met betrekking tot PBM-productwetgeving alsmede welzijnswetgeving en vormt de basis voor een veilige werkomgeving. PBM’s worden ingezet in werksituaties waar bepaalde risico’s gelden.

Wat ga je leren?
In deze E-learning leer je de belangrijkste aandachtspunten om je klant goed te kunnen informeren over wet- en regelgeving omtrent PBM zodat ook je klant de noodzaak ziet om een veilige werksituatie te creëren vooral als er bepaalde risico’s zijn.

Info en prijzen

Alle E-learning modules zijn tot stand gekomen in samenwerking met Febelsafe, onze Belgische zusterorganisatie.
Wij werken samen met Instituut CEC. Instituut CEC is een erkend exameninstituut op het werkgebied ‘veiligheid, kwaliteit en milieu’.

Voor wie is de module?
PBM-adviseurs (fabrikanten, distributeurs en dienstverleners inzake veiligheid en welzijn).

Prijzen

  • Voor VVGW of Febelsafe-leden: € 175,- (excl. BTW);
    bij afname van meerdere modules wordt extra korting toegekend.
  • Niet-leden € 300,-

Download nu de E-learning flyer!