Tunnelweg 104
6468 EK  KERKRADE
T: +31 (0)55 599 9860

[email protected]
www.emmasafetyfootwear.com

HET BIJZONDERE VERHAAL VAN EMMA
Er schuilt een bijzonder verhaal achter de veiligheidsschoenen van EMMA.
In de beginjaren van de 20ste eeuw werkten vele duizenden mijnwerkers bij de Staatsmijnen in Zuid-Limburg. In 1931 werd Schoenenfabriek EMMA officieel opgericht. EMMA was destijds een sociale werkvoorziening, vernoemd naar de Staatsmijn EMMA.

A LOT’S CHANGED IN 90 YEARS, BUT OUR PASSION FOR QUALITY HASN’T
Veiligheid is voor EMMA van het allerhoogste belang. Veiligheid voor de voeten en veilige arbeidsomstandigheden voor onze medewerkers, in de gehele keten. EMMA staat voor en verkoopt veiligheid. De missie van EMMA luidt daarom als volgt:
MISSIE: EMMA Safety Footwear ontwikkelt en produceert de veiligste voetbescherming op maatschappelijk verantwoorde wijze waarmee iedereen comfortabel zijn werk kan uitvoeren.
Deze missie staat centraal binnen ons bedrijf. Daarnaast kijken we ook vooruit. EMMA heeft groeiambities. EMMA wil groeien in afzet, ook in internationale markten, maar alleen op verantwoorde wijze. Zo creëren we pas echt impact, want we hebben maar één planeet. Hoe meer schoenen op duurzame wijze worden geproduceerd,
hoe beter het is voor het milieu! Daarom hebben we ook een visie opgesteld:
VISIE: EMMA wil een internationaal toonaangevend en vooruitstrevend bedrijf zijn in het ontwikkelen en produceren van de veiligste voetbescherming. Een organisatie die maatschappelijk verantwoord onderneemt en die de circulaire supply cycle regisseert en beheerst. Een uniek, betrokken en trots bedrijf met zorg voor de toekomst en onze volgende generaties.
WE CARE, WORK SAFE!

GOOD FOR THE WORLD, GOOD FOR YOUR FEET
EMMA wil een positieve footprint achterlaten op mens en planeet. Het bedrijf heeft daarom een volledig circulair veiligheidsschoenen assortiment beschikbaar. Voor de productie van veiligheidsschoenen worden materialen met een langere gebruiksduur gebruikt. Bovendien zijn alle gebruikte materialen veilig voor het milieu én recyclebaar. Zo zijn EMMA’s circulaire schoenen PVC-vrij en zijn ze voorzien van een materiaalpaspoort.

HULTAFORS GROUP 
EMMA Safety Footwear trad in 2020 toe tot de Hultafors Group, EMMA’s langdurige interesse in duurzaamheid en inclusiviteit sluit goed aan bij de duurzaamheidsstrategie van Hultafors Group. 
Samen met de collega’s binnen de Hultafors Group blijven wij ook in de toekomst stevig in onze schoenen staan.

DUURZAME PRODUCTIE
De wereld verandert in een razend tempo. Ook industriële processen hebben negatieve gevolgen voor het milieu. Bekijk hoe EMMA onder meer de metaalvrije veiligheidsschoenen duurzaam produceert. https://vimeo.com/551409915

EMMA Safety Footwear
Tunnelweg 104
KERKRADE 6468 EK
Netherlands
Telefoon: +31 55 599 9860
E-mail: [email protected]
Link: https://www.emmasafetyfootwear.com