Op 19 december 2018 sloot Lyreco een overeenkomst met Broadview Holding voor de overname van Intersafe en Elacin, twee grote spelers op de PBM-markt in Nederland, België, Frankrijk en Duitsland. De transactie zal worden afgerond na goedkeuring door de Nederlandse mededingingsautoriteiten.

Met een geconsolideerde omzet van € 125 miljoen en 360 medewerkers bekleedt de groep een leiderspositie op de markt van PBM-distributie in Nederland, België, Frankrijk en Duitsland.

Intersafe en Elacin leveren beide generieke en gespecialiseerde PBM (met inbegrip van op maat gemaakte gehoorbescherming, veiligheidsbrillen, ademhalingsbescherming, gasdetectie, lasoplossingen) alsook veiligheidsoplossingen (risicobeoordeling, opleidingen en vorming, onderhoud van producten, verkoopoplossingen).

Lyreco streeft ernaar om een multispecialist van werkplekproducten te worden en versterkt hiermee zijn expertise op de PBM-markt. Met Intersafe en Elacin haalt het een gecombineerde omzet uit PBM van meer dan € 200 miljoen.

“Door de sterke expertise van Intersafe en Elacin te combineren met onze excellence in logistiek en verkoop, verstevigen we onze ambitie om een Europese leider in PBM te worden”, zei Hervé Milcent, CEO van Lyreco.