Nieuw lid: Van den IJssel Bedrijfskleding IJsselstein

Het is alweer 16 jaar geleden dat directeur Berry van den IJssel vanaf de keukentafel begon met relatiegeschenken. Samen met zijn echtgenote besloten ze hiermee voor zichzelf te beginnen en gingen met catalogi van ballpoints tot T-shirts en broeken ouderwets canvassen of te wel van deur tot deur. T-shirts en broeken werden uitgebreid met overalls en zo begon anderhalf jaar later vanuit een klein bedrijfspandje in Lopik de groei van Van den IJssel Bedrijfskleding. Inmiddels zijn er 30 medewerkers in dienst en krijgen we een rondleiding in de fonkelnieuwe bedrijfshuisvesting.

Kerngedachte: klimaatvriendelijk en –neutraal werken

Zoals gezegd zat de groei de afgelopen jaren er goed in ondanks de crisis van 2008-2012 en de steeds actievere rol van internet op het gebied van informatie en aankopen. De groei vertaalt zich in uitbreiding naar vijf bedrijfspanden. De nieuwe locatie is aan vierkante meters nu drie maal groter dan de vorige vijf panden samen. Berry: “Een aantal factoren vielen samen. Ondanks internet blijkt toch dat onze klanten de sterke behoefte houden aan persoonlijk advies en contact.”

Veilige en betrouwbare bedrijfskleding is belangrijk, een juist passend advies is nog belangrijker

We hadden de gelegenheid iets geheel nieuws op te zetten waarbij we niet alleen efficiënter onze klanten kunnen bedienen, maar hen ook in onze comfortabele omgeving kunnen ontvangen. En als je nieuw bouwt moet je het meteen goed doen. Er is nu eenmaal sprake van klimaatverandering en we mogen onze ogen daar niet voor sluiten. Alle inspanningen tellen mee, ook al zijn ze soms relatief klein. We hebben onze bedrijfsvisie toekomstbestendig gemaakt met de doelstelling sterk te focussen op circuleren en recycling. Onze werkomgeving is ook op basis daarvan ingericht. Zonnepanelen op het dak, een hypermoderne warmtepompinstallatie en een uitstekend geïsoleerd gebouw zullen ervoor zorgen dat op korte termijn klimaatneutraal gewerkt wordt en er zelfs regelmatig energie wordt geproduceerd in plaats van gebruikt.”

Alles in huis

Naast de milieubewuste inrichting heeft Van den IJssel ervoor gezorgd dat alle disciplines die nodig zijn om aan de wensen van de klant tegemoet te komen in huis zijn. Een eigen kleding drukkerij en een indrukwekkende borduurafdeling maken het plaatje compleet.

Leuke details: oude kozijnen zijn hergebruikt en in de kantine is een hele wand voorzien van gerecyclede spijkerbroeken. Maar ook de vloerbedekking in het hele pand is circulair, inclusief de bureaustoelen. Naar verwachting wordt in 2020 uit 100%  pure gerecyclede kleding een eigen T-shirts- en poloshirtslijn op de markt gebracht. Een duidelijke klimaatmissie kan Van den IJssel absoluut niet worden ontzegd.

Meer informatie:

[email protected]
www.vandenijssel.com