Comfoor B.V. is producent en leverancier van een uitgebreid scala custom made en universele gehoorbeschermingsproducten. De reden om lid te worden vat sales manager Peter Weijl kort samen: “We hadden eigenlijk veel eerder lid willen worden van de VVGW. Als toonaangevende producent van kwalitatief hoge gehoorbescherming met een scherpe focus op veiligheid op de werkvloer kon ons lidmaatschap niet uitblijven.” 

Gehoorbescherming en COVID-19
“Wij zijn niet alleen een toonaangevende producent van gehoorbeschermingsproducten, maar ook een kenniscentrum op het gebied van hoorvitaliteit”, zegt Peter. “En zoals gezegd hadden we al eerder lid willen worden, maar 2020 bracht veel onzekerheid met zich mee voor Nederland en zeker ook voor het Nederlandse bedrijfsleven. Ik maak er geen geheim van dat Comfoor de klap gevoeld heeft van de coronamaatregelen. Wij hebben met het aanmeten en controleren van de juiste gehoorbescherming natuurlijk een ‘contactberoep’ en het persoonlijk aanmeten en controleren van gehoorbescherming ging dus voor een periode niet door met alle risico’s van dien.” Peter vervolgt: “We begrepen het wel, maar ergens toch weer niet. Onze doelgroep werkte veelal wel door en dan zonder de juiste gehoorbescherming. Eigenlijk zou ons vakgebied bij de (semi-) zorg moeten horen. We beschermen niet alleen, maar signaleren ook (beginnende) gehoorschade. Maar dat is een discussie die we nog wel een keer willen voeren. Misschien wel binnen VVGW-verband?”

Veiligheidsfocus op de werkvloer
“Onder de naam Pluggers Earplugs zijn vele toepassingen van conventionele gehoorbescherming ondergebracht volledig gericht op de veiligheid op de werkvloer. Naast de uitgebreide custom made ontwikkeling en productie hebben wij een universele lijn van gehoorbeschermingsmiddellen en audiologische kennis in eigen beheer”, rond Peter af. “Wij denken dat we als lid van de VVGW ‘gehoor’ kunnen vinden bij de medeleden en vanzelfsprekend bij de doelgroepen.”

Voor meer informatie kijk op: www.pluggerz.com
Peter Weijl (zie foto) kunt u bereiken onder: [email protected]