Nieuw VVGW-Lid voorstellen: Sysmex Nederland B.V. Ettenleur

sep 23, 2022 | actualiteiten homepage, Nieuws

Sysmex is al 45 jaar een toonaangevende leverancier op het gebied van analyse apparatuur en instrumenten. Met diverse business units levert de divisie milieu en veiligheid apparatuur voor luchtbemonsteringspompen, geluidsniveaumeters, trillingsmeters, gasdetectors, fijnstofmonitoren en Fit test apparatuur voor adembescherming. Ook is er een breed assortiment beschikbaar voor de verhuur. De doelgroep is breed van ziekenhuizen tot onderzoeksinstellingen en van overheid tot industrie.

Het bedrijf is van oorsprong Japans maar in Europa met name gericht op de Benelux met een vestiging in Etten Leur (NL) en Hoeilaat (B). Er werken 170 mensen waaronder kantoor- en magazijnmedewerkers, sales maar ook onderhouds- en storingsmonteurs.

“Vorig jaar zijn we lid geworden van Febelsafe, de branchevereniging in België”, verklaart Michael Taks, accountmanager Nederland. “Daar kwamen we in contact met iemand van de VVGW. Aangezien we in Europa voornamelijk in de Benelux actief zijn, was dit voor ons de reden om zowel tot Febelsafe als ook de VVGW toe te treden.”

“Omdat onze bedrijfstak Milieu en veiligheid groeiende is met een toenemende vraag naar onze apparatuur en de face fit test apparatuur van OHD, waarvan wij distributeur zijn,” is ook een reden om ons aan te sluiten bij de branchevereniging. “We willen graag onze kennis delen en verbreden en meer leren over de normeringen. Met name de veranderingen in regelgeving daarvan willen we als eerste op de hoogte zijn”. Wij kunnen een bijdrage leveren binnen de vereniging aan het gele Safety Sign voor erkend face fit tester.

Nieuws

Paper ‘Slechte prestaties van oorlusmaskers’

De ESF (European Safety Federation)  werkgroep ‘Ademhalingsbescherming’ heeft een document opgesteld ‘Slechte prestaties van oorlusmaskers’. Hierin worden verschillende zorgpunten met betrekking tot dit type FFP-maskers samengevat.

Van e-learning naar VVGW kennisplatform 

De huidige manier van e-learning ontwikkeling past niet (meer) bij VVGW en haar leden. Wel is er behoefte aan deskundigheidsbevordering. Dit is besproken tijdens de VVGW Jaarvergadering met de leden.

Samen aan de slag met circulariteit PBM

Tijdens de VVGW Jaarvergadering is een workshop ingepland: Hoe verleng je de levensduur van een Persoonlijke Beschermingsmiddel? Op een interactieve manier hebben leden van de Vereniging Gezond & Veilig Werken verder kennis gemaakt met mogelijkheden voor circulariteit in de PBM branche.