Nieuw VVGW-Lid voorstellen: Sysmex Nederland B.V. Ettenleur

sep 23, 2022 | actualiteiten homepage, Nieuws

Sysmex is al 45 jaar een toonaangevende leverancier op het gebied van analyse apparatuur en instrumenten. Met diverse business units levert de divisie milieu en veiligheid apparatuur voor luchtbemonsteringspompen, geluidsniveaumeters, trillingsmeters, gasdetectors, fijnstofmonitoren en Fit test apparatuur voor adembescherming. Ook is er een breed assortiment beschikbaar voor de verhuur. De doelgroep is breed van ziekenhuizen tot onderzoeksinstellingen en van overheid tot industrie.

Het bedrijf is van oorsprong Japans maar in Europa met name gericht op de Benelux met een vestiging in Etten Leur (NL) en Hoeilaat (B). Er werken 170 mensen waaronder kantoor- en magazijnmedewerkers, sales maar ook onderhouds- en storingsmonteurs.

“Vorig jaar zijn we lid geworden van Febelsafe, de branchevereniging in België”, verklaart Michael Taks, accountmanager Nederland. “Daar kwamen we in contact met iemand van de VVGW. Aangezien we in Europa voornamelijk in de Benelux actief zijn, was dit voor ons de reden om zowel tot Febelsafe als ook de VVGW toe te treden.”

“Omdat onze bedrijfstak Milieu en veiligheid groeiende is met een toenemende vraag naar onze apparatuur en de face fit test apparatuur van OHD, waarvan wij distributeur zijn,” is ook een reden om ons aan te sluiten bij de branchevereniging. “We willen graag onze kennis delen en verbreden en meer leren over de normeringen. Met name de veranderingen in regelgeving daarvan willen we als eerste op de hoogte zijn”. Wij kunnen een bijdrage leveren binnen de vereniging aan het gele Safety Sign voor erkend face fit tester.

Nieuws

ESF: feedback op effectbeoordeling digitale gebruikersinstructies

ESF vraagt leden van VVGW om feedback te geven om de economische impact van het digitaliseren van gebruikersinstructies te kunnen beoordelen. De EU-Commissie wil de lasten voor de industrie te verminderen en daarom bekijkt DG GROW de mogelijkheid om gebruikersinstructies in digitaal formaat beschikbaar te maken voor de PBM-sector.

VVGW ledenbezoek bij Bata Industrials

Het eerste VVGW ledenbezoek van 2024 is aan Bata Industrials. Het bestuur van Vereniging Veilig & Gezond Werken sprak met Martijn Mathot, Managing Director en Ronald Batenburg, Sales Director Europe. Het bestuur vindt het belangrijk te weten wat er leeft onder de leden. Daarom zijn ze in 2023 gestart met ledenbezoeken.

Terugkijken: kennissessie over pbm gehoorbescherming

Veilig en gezond werken, daar hoort Gehoorbescherming als persoonlijke beschermingsmiddel bij. De juiste gehoorbescherming is niet alleen een investering in veiligheid, maar óók productiviteit. Daarom delen onze deskundigen van de VVGW-werkgroep Gehoorbescherming hun kennis. Wil je er meer over horen? Bekijk dan deze kennissessie.