Nieuw VVGW-Lid voorstellen: Sysmex Nederland B.V. Ettenleur

sep 23, 2022 | actualiteiten homepage, Nieuws

Sysmex is al 45 jaar een toonaangevende leverancier op het gebied van analyse apparatuur en instrumenten. Met diverse business units levert de divisie milieu en veiligheid apparatuur voor luchtbemonsteringspompen, geluidsniveaumeters, trillingsmeters, gasdetectors, fijnstofmonitoren en Fit test apparatuur voor adembescherming. Ook is er een breed assortiment beschikbaar voor de verhuur. De doelgroep is breed van ziekenhuizen tot onderzoeksinstellingen en van overheid tot industrie.

Het bedrijf is van oorsprong Japans maar in Europa met name gericht op de Benelux met een vestiging in Etten Leur (NL) en Hoeilaat (B). Er werken 170 mensen waaronder kantoor- en magazijnmedewerkers, sales maar ook onderhouds- en storingsmonteurs.

“Vorig jaar zijn we lid geworden van Febelsafe, de branchevereniging in België”, verklaart Michael Taks, accountmanager Nederland. “Daar kwamen we in contact met iemand van de VVGW. Aangezien we in Europa voornamelijk in de Benelux actief zijn, was dit voor ons de reden om zowel tot Febelsafe als ook de VVGW toe te treden.”

“Omdat onze bedrijfstak Milieu en veiligheid groeiende is met een toenemende vraag naar onze apparatuur en de face fit test apparatuur van OHD, waarvan wij distributeur zijn,” is ook een reden om ons aan te sluiten bij de branchevereniging. “We willen graag onze kennis delen en verbreden en meer leren over de normeringen. Met name de veranderingen in regelgeving daarvan willen we als eerste op de hoogte zijn”. Wij kunnen een bijdrage leveren binnen de vereniging aan het gele Safety Sign voor erkend face fit tester.

Nieuws

Onderzoek economische impact EU voorstel verbod PFAS

Begin februari stelt de EU voor om het gebruik van PFAS te beperken. Dit zal ook gevolgen hebben voor verschillende PBM-producten. Nederland is een van de initiatiefnemers. Vorige maand deelde VVGW dit bericht op LinkedIn. Op initiatief van CEFIC (Europese chemische...

De invloed van toekomstige ontwikkelingen op gezond en veilig werken

Het RIVM en TNO hebben onderzocht wat de impact is van ontwikkelingen in de komende 20 jaar op gezond en veilig werken. Hoe beïnvloedt artificiële intelligentie onze veiligheid op het werk? Wat betekent de energietransitie voor de risico’s waaraan werkenden blootgesteld worden? Direct of indirect hebben dit soort ontwikkelingen invloed op de gezondheid en veiligheid van werkenden.

Veel ongelukken bij installatie zonnepanelen

Meer dan veertig ongevallen vonden er in 1,5 jaar tijd plaats bij installatie van zonnepanelen. Bij controles van de Nederlandse Arbeidsinspectie werd in meer dan 70% van de gevallen de Arbowet overtreden.

Ontdek nieuw online platform EU-wetgeving

EU Law in Force is een nieuwe website die snel en gemakkelijk toegang biedt tot het huidige toepasselijke recht van de Europese Unie. Speciaal gericht op niet-experts. Het is toegankelijk via het portaal van het Publicatiebureau van de Europese Unie.