De Britse overheid heeft de ingangsdatum voor nieuwe Britse producteisen uitgesteld. Deze United Kingdom Conformity Assessed-markering (UKCA) gaat nu in op 1 januari 2023. Het bedrijfsleven krijgt meer tijd van de Britse overheid vanwege de impact van de coronapandemie.

Vanuit ESF (European Safety Federation) ontvingen wij 25 augustus 2021 dit bericht met belangrijke informatie. De CE-markering, die bestaat voor landen in de EU, is sinds 1 januari 2021 vervallen in het Verenigd Koningrijk (VK). Maar het VK accepteert producten met een CE-markering nog tot 1 januari 2023. Daarna vervangt de Britse UKCA-markering de CE-markering.

De verlenging geldt voor Engeland, Wales en Schotland. De richtlijnen voor Noord-Ierland blijven (december 2020). De ESF (European Safety Federation) meldt in dezelfde nieuwsbrief: “Deze verlening is zeer welkom en zal helpen om de problemen op korte termijn te voorkomen. Wij raden echter elke versoepeling van de inspanningen af. Zorg ervoor dat uw producten op de juiste manier VK CE zijn gemarkeerd. Met de relevante door het VK goedgekeurde instanties.” ESF is gemeld dat dit de definitieve verlenging is die wordt verleend.

> Updates over de UKCA-markering plaatst de Britse overheid hier