Van de voorzitter

Als ik dit schrijf hebben we net de eerste bestuursvergadering gehad in de nieuwe samenstelling. Ik ben heel blij dat Marleen Peters en Ronald van Berkel bereid zijn om ons bestuur te komen versterken en wil Wiltec en 3M Nederland bedanken dat zij hiervoor tijd vrij kunnen maken.

Hierdoor krijgen we als bestuur, maar zeker ook als vereniging, meer slagkracht en kunnen we sneller reageren op ontwikkelingen waar we als branchevereniging mee geconfronteerd worden. Marleen en Ronald stellen zich in deze editie aan jullie voor. De aanstelling van Marleen en Ronald werd bekrachtigd in de eerste digitale ALV in de historie van onze vereniging.

Hoewel we blij waren op deze manier de leden te kunnen informeren, haalt het ‘t natuurlijk niet bij een bijeenkomst waar we elkaar echt kunnen ontmoeten. Een combinatie lijkt ons het meest prettige, digitaal, zodat we allemaal minder reistijd kwijt zijn en effectief kunnen vergaderen. Maar fysieke meetings waar we ook nog direct met elkaar kunnen praten, kunnen netwerken vergezeld met een hapje en een drankje heeft eigenlijk wel de voorkeur.

Nu het einde langzaam in zicht lijkt te komen van meer dan een jaar COVID-19 perikelen, kijken wij voorzichtig vooruit. Wat kunnen we al organiseren en dan met name wanneer? Waar ik normaal al een jaar van te voren een kamer heb gereserveerd voor de A+A beurs in Duitsland, besloten we om dat voor dit jaar toch maar te doen. Ik kijk er naar uit om daar heen te gaan en vakgenoten te ontmoeten. Dat is toch een mooi perspectief! Het zal toch in Oktober wel een keer mogelijk zijn na afloop van een beursdag een (groot) biertje te drinken in de Altstadt?

Verder vooruitkijkend; waar is behoefte aan onder de leden? We gaan inventariseren wat er zoal speelt en zullen daar ons beleid op aanpassen. Door middel van seminars gaan we jullie informeren. Met name via de werkgroepen kunnen leden participeren in belangrijke vraagstukken voor nu en in de toekomst. Doe daarnaast mee aan de normalisatie-werkgroepen die worden georganiseerd door het NEN en de seminars georganiseerd door o.a. ESF. Het is belangrijk dat wij hierin onze stem laten horen. Ideeën zijn altijd welkom, wacht vooral niet op ons initiatief! De branchevereniging is er voor en door de leden.

Ik wens iedereen sterkte bij hopelijk de laatste loodjes van beperkingen als de avondklok en verzoek tot zoveel mogelijk thuiswerken. Ik kijk uit naar het Nieuwere Normaal waar ik mijn collega’s zoals eerder gezegd weer wat vaker fysiek kan ontmoeten, naar een restaurant kan gaan en dat eerste drankje in de zon op een terras, ik ben zeker niet de enige die daar naar uitkijkt!

Tot gauw!

Oscar Breure