Europees actieplan ‘Voorkomen werkgerelateerde kanker’ verlengd

jun 28, 2024 | Nieuws, Uncategorized

Mensen mogen niet ziek worden door hun werk. Niet tijdens en ook niet later. Dit geldt ook voor kanker. Werkgerelateerde kanker is gevaarlijk en wordt vaak pas jaren later merkbaar. Elk jaar zijn er in de EU honderdduizenden nieuwe gevallen van werkgerelateerde kanker. Om dit aantal te verminderen, startte in de EU in 2016 het actieplan Roadmap on Carcinogens.

Dit plan moet werknemers en werkgevers bewust maken van risico’s die werkgerelateerde kanker kunnen veroorzaken. Onder andere door het uitwisselen van praktijkvoorbeelden. Op 12 en 13 juni werden de resultaten van de tweede fase van deze strategie gepresenteerd en werd de volgende fase ingeluid. Wil je daar meer van weten?

> Roadmap

Nieuws

Paper ‘Slechte prestaties van oorlusmaskers’

De ESF (European Safety Federation)  werkgroep ‘Ademhalingsbescherming’ heeft een document opgesteld ‘Slechte prestaties van oorlusmaskers’. Hierin worden verschillende zorgpunten met betrekking tot dit type FFP-maskers samengevat.

Van e-learning naar VVGW kennisplatform 

De huidige manier van e-learning ontwikkeling past niet (meer) bij VVGW en haar leden. Wel is er behoefte aan deskundigheidsbevordering. Dit is besproken tijdens de VVGW Jaarvergadering met de leden.

Samen aan de slag met circulariteit PBM

Tijdens de VVGW Jaarvergadering is een workshop ingepland: Hoe verleng je de levensduur van een Persoonlijke Beschermingsmiddel? Op een interactieve manier hebben leden van de Vereniging Gezond & Veilig Werken verder kennis gemaakt met mogelijkheden voor circulariteit in de PBM branche.