Ontdek nieuw online platform EU-wetgeving

jan 9, 2023 | actualiteiten homepage, Nieuws

EU Law in Force is een nieuwe website die snel en gemakkelijk toegang biedt tot het huidige toepasselijke recht van de Europese Unie en speciaal gericht is op niet-experts. Het werd gelanceerd in juli 2022 en is toegankelijk via het portaal van het Publicatiebureau van de Europese Unie.

Handig voor niet-experts
De geldende EU-wetgeving vormt een aanvulling op EUR-Lex, de referentiewebsite en de grootste bron op het gebied van EU-wetgeving. Het biedt eenvoudige en directe toegang tot de laatste geconsolideerde versie van een wet – de versie die presenteert wat momenteel van kracht is, waarbij alle wijzigingen (amendementen en correcties) die in de loop van de tijd zijn aangebracht, in één document zijn geïntegreerd. Voor niet-experts zou het anders moeilijk zijn om dit overzicht in één klik te krijgen.

Eenvoudige uitleg
Het geldende EU-recht bevat ook andere elementen die EU-recht vormen: internationale overeenkomsten, EU-verdragen en jurisprudentie van het Hof van Justitie van de Europese Unie. Ten slotte geeft het een prominente plaats aan de samenvattingen van EU-wetgeving: eenvoudige uitleg van de belangrijkste EU-rechtshandelingen die lezers helpen de wetteksten die ze raadplegen beter te begrijpen.

Feedback geven
De reactie van het publiek op de geldende EU-wetgeving zal ook helpen bij het ontwikkelen van een specifieke interface van EUR-Lex voor niet-experts. Wil je feedback geven, dan kan dat rechtstreeks via de website.

Meer informatie
> EU Law in Force

Nieuws

Veel ongelukken bij installatie zonnepanelen

Meer dan veertig ongevallen vonden er in 1,5 jaar tijd plaats bij installatie van zonnepanelen. Bij controles van de Nederlandse Arbeidsinspectie werd in meer dan 70% van de gevallen de Arbowet overtreden.

Nieuwe arboregelgeving in 2023

In 2023 wordt weer nieuwe arboregelgeving van kracht. Ook laten eerdere wetswijzigingen hun invloed gelden. Ten slotte zijn er voorstellen waarvan komend jaar zal blijken of ze daadwerkelijk leiden tot nieuwe regelgeving. Arbo-online.nl zet alles op een rij. Waarmee...