Ontdek nieuw online platform EU-wetgeving

jan 9, 2023 | actualiteiten homepage, Nieuws

EU Law in Force is een nieuwe website die snel en gemakkelijk toegang biedt tot het huidige toepasselijke recht van de Europese Unie en speciaal gericht is op niet-experts. Het werd gelanceerd in juli 2022 en is toegankelijk via het portaal van het Publicatiebureau van de Europese Unie.

Handig voor niet-experts
De geldende EU-wetgeving vormt een aanvulling op EUR-Lex, de referentiewebsite en de grootste bron op het gebied van EU-wetgeving. Het biedt eenvoudige en directe toegang tot de laatste geconsolideerde versie van een wet – de versie die presenteert wat momenteel van kracht is, waarbij alle wijzigingen (amendementen en correcties) die in de loop van de tijd zijn aangebracht, in één document zijn geïntegreerd. Voor niet-experts zou het anders moeilijk zijn om dit overzicht in één klik te krijgen.

Eenvoudige uitleg
Het geldende EU-recht bevat ook andere elementen die EU-recht vormen: internationale overeenkomsten, EU-verdragen en jurisprudentie van het Hof van Justitie van de Europese Unie. Ten slotte geeft het een prominente plaats aan de samenvattingen van EU-wetgeving: eenvoudige uitleg van de belangrijkste EU-rechtshandelingen die lezers helpen de wetteksten die ze raadplegen beter te begrijpen.

Feedback geven
De reactie van het publiek op de geldende EU-wetgeving zal ook helpen bij het ontwikkelen van een specifieke interface van EUR-Lex voor niet-experts. Wil je feedback geven, dan kan dat rechtstreeks via de website.

Meer informatie
> EU Law in Force

Nieuws

ESF: feedback op effectbeoordeling digitale gebruikersinstructies

ESF vraagt leden van VVGW om feedback te geven om de economische impact van het digitaliseren van gebruikersinstructies te kunnen beoordelen. De EU-Commissie wil de lasten voor de industrie te verminderen en daarom bekijkt DG GROW de mogelijkheid om gebruikersinstructies in digitaal formaat beschikbaar te maken voor de PBM-sector.

VVGW ledenbezoek bij Bata Industrials

Het eerste VVGW ledenbezoek van 2024 is aan Bata Industrials. Het bestuur van Vereniging Veilig & Gezond Werken sprak met Martijn Mathot, Managing Director en Ronald Batenburg, Sales Director Europe. Het bestuur vindt het belangrijk te weten wat er leeft onder de leden. Daarom zijn ze in 2023 gestart met ledenbezoeken.

Terugkijken: kennissessie over pbm gehoorbescherming

Veilig en gezond werken, daar hoort Gehoorbescherming als persoonlijke beschermingsmiddel bij. De juiste gehoorbescherming is niet alleen een investering in veiligheid, maar óók productiviteit. Daarom delen onze deskundigen van de VVGW-werkgroep Gehoorbescherming hun kennis. Wil je er meer over horen? Bekijk dan deze kennissessie.