Paper ‘Slechte prestaties van oorlusmaskers’

jul 4, 2024 | actualiteiten homepage, Nieuws

De ESF (European Safety Federation)  werkgroep ‘Ademhalingsbescherming’ heeft een document opgesteld ‘Slechte prestaties van oorlusmaskers’. Hierin worden verschillende zorgpunten met betrekking tot dit type FFP-maskers samengevat.

We weten dat de CEN-werkgroep die verantwoordelijk is voor de norm voor FFP-maskers bezig is met een herziening, inclusief meer gedegen testen met betrekking tot de pasvorm van de maskers, en uiteraard maken verschillende ESF-leden deel uit van deze werkgroep. Tegelijkertijd toont het het belang aan van face-fit testen voor elke individuele drager van maskers.

> Paper Slechte prestaties oorlusmaskers

Nieuws

Van e-learning naar VVGW kennisplatform 

De huidige manier van e-learning ontwikkeling past niet (meer) bij VVGW en haar leden. Wel is er behoefte aan deskundigheidsbevordering. Dit is besproken tijdens de VVGW Jaarvergadering met de leden.

Samen aan de slag met circulariteit PBM

Tijdens de VVGW Jaarvergadering is een workshop ingepland: Hoe verleng je de levensduur van een Persoonlijke Beschermingsmiddel? Op een interactieve manier hebben leden van de Vereniging Gezond & Veilig Werken verder kennis gemaakt met mogelijkheden voor circulariteit in de PBM branche.