Samenwerking VVGW met IPAF

okt 3, 2024 | actualiteiten homepage, Nieuws

VVGW meldt een mooie samenwerking met International Powered Access Federation (IPAF) tijdens Safety&Health@Work vakbeurs 2024. IPAF staat met een hoogwerker op ons VVGW Kennisplein. Dit past goed bij de afsluiting van onze ‘Haak aan!’-campagne voor valbeveiliging. Want aanhaken in hoogwerkers… hoe werkt dat nu echt? Theo de Vliegh, voorzitter VVGW en Jur Kamsteeg en Daniëlle Kleingeld van IPAF willen de komende tijd de samenwerking verder vormgeven. 

IPAF is de wereldwijde organisatie voor het veilige gebruik van machines en apparatuur op het gebied van aangedreven hoogwerk toegangstechniek. IPAF is opgericht in 1983 en heeft inmiddels 1.600 leden in meer dan 80 landen en regio’s. Leden zijn onder andere fabrikanten, verhuurbedrijven, aannemers en gebruikers van machines en apparatuur op het gebied van aangedreven hoogwerk toegangstechniek. Leveranciers van voor de sector aanverwante producten en diensten zijn ook welkom. IPAF speelt een essentiële rol in het bevorderen van essentiële ontwerp-, veiligheids- en testprocedures in de sector.

> Meer informatie over IPAF vind je op IPAF – The International Powered Access Federation

Nieuws

Circulaire textielketen: investeringen en handhaving onmisbaar

De Nederlandse textielsector zet zich in om de transitie naar een circulaire economie te realiseren. Stichting UPV Textiel, MODINT en INretail stuurden samen een brief aan de Tweede Kamer ter voorbereiding op het debat over de circulaire economie op 19 december.

Eurosafe brengt magie naar Isala ziekenhuis voor 3FM Serious Request

Op 11 december zorgde Eurosafe samen met Isala Ziekenhuis en Café Noir Videoproducties voor onvergetelijke momenten op de kinderafdeling van het Isala Ziekenhuis. Met de actie ‘Superhelden op Hoogte’ in het kader van 3FM Serious Request 2024: Metakids, werden kinderen getrakteerd op een unieke ervaring vol magie, spanning en superhelden.

Nieuwe norm Persoonlijke valbeveiligingssystemen

De EN 363 biedt specificaties voor persoonlijke valbeveiligingssystemen. Met de vertaling van de NEN-EN 363:2018 naar het Nederlands is nu een vertaalde versie beschikbaar. Deze norm zorgt voor meer duidelijkheid en bevat belangrijke aanvullingen.