Terugkijken: kennissessie over pbm gehoorbescherming

mrt 6, 2024 | actualiteiten homepage, Nieuws

Veilig en gezond werken, daar hoort Gehoorbescherming als persoonlijke beschermingsmiddel bij. De juiste gehoorbescherming is niet alleen een investering in veiligheid, maar óók productiviteit. Daarom delen onze deskundigen van de VVGW-werkgroep Gehoorbescherming hun kennis. Wil je er meer over horen? Bekijk dan deze kennissessie.

De webinar is een inleiding over gehoorbescherming algemeen en het Veilig Horen concept en daarnaast gaan we in op de nieuwe EN352 norm.

Bij gehoorbescherming denkt men vaak aan het dempen van lawaai om de oren te beschermen. Tegelijk moet je nu eenmaal bepaalde geluiden kunnen horen. Maar wel op een veilige manier, met de juiste gehoorbescherming. Wist je dat de effecten van blootstelling aan geluid verder gaat dan mogelijke gehoorschade? Je kan hierdoor ook bijvoorbeeld vermoeid raken. Dit heeft gevolgen voor veiligheid, productiviteit en het welzijn van de werknemer. De juiste gehoorbescherming is daarom een investering in veiligheid én productiviteit.

Uitleg nieuwe normering
In juni 2024 gaat de nieuwe normering EN352 in. Welke aanpassingen zijn er? Wat verandert er? Tijdens deze webinar gaan we ook in op vernieuwde rapportage, hercertificeren en de rol van de klanten.

Met deze webinar wil de werkgroep van de Vereniging Veilig & Gezond Werken bijdragen aan het verhogen van de veiligheid en gezondheid bij het werken. Vereniging Veilig & Gezond Werken besteedt in 2024/2026 twee jaar lang continu aandacht aan gehoorbescherming met een campagne. Op deze site delen wij kennis, ideeën en ervaringen en bouwen we samen aan een veiligere werkomgeving op plekken waar blootstelling is aan geluid.

Wij danken onze VVGW-werkgroep Gehoorbescherming:
– Nanda Van Achteren van Lyreco Group
– Peter Boen van 3M
– Bernard C. van Moldex Metric
– Jurgen van Linder van Pluggerz

Bekijk hier de webinar ‘Heb je het al gehoord?’

Nieuws

Aanhaken in hoogwerkers

Wat is het nu wel en wat is het nu niet? Het werken in een hoogwerker brengt altijd discussies met zich mee als het gaat om: wanneer moet ik nu valbeveiliging dragen en wanneer niet. Is het wel verplicht? Met dit schrijven proberen wij hier wat meer duiding te geven...

Veiligheid in de bouw: stappen gezet, maar werk aan de winkel

Hoewel het aantal arbeidsongevallen in de bouwsector de laatste jaren daalt, blijft de bouw een van de risicosectoren in Nederland. In 2022 vielen er tien dodelijke slachtoffers in de bouwsector, net zoveel als in 2021. Veilig werken in de bouw gaat niet vanzelf: het vergt voortdurende inzet van álle partijen. Elke stap vooruit telt, want elk ongeval is er één te veel.

Kom naar de Praktijkdag Adembescherming op 25 september 2025!

Als onderdeel van het Kennisprogramma Adembescherming organiseert VVGW de Praktijkdag Adembescherming, op 25 september in het Van der Valk Hotel te Dordrecht. Het belooft een leerzame, interactieve dag te worden met een mooi programma met interessante kennissessies van diverse experts. Zorg dat je erbij bent, de toegang is gratis.  

Drie valincidenten in korte tijd onderstrepen het belang van veilig werken

Op vrijdag 11 april is bij sloopwerkzaamheden aan de voormalige Aloysiusschool in Westervoort opnieuw een ernstig ongeluk gebeurd: een werknemer viel door het dak en raakte gewond. De Arbeidsinspectie doet onderzoek naar de toedracht van het incident. Het is al het derde ernstige valongeval in enkele weken tijd.