Terugkijken: kennissessie over pbm gehoorbescherming

mrt 6, 2024 | actualiteiten homepage, Nieuws

Veilig en gezond werken, daar hoort Gehoorbescherming als persoonlijke beschermingsmiddel bij. De juiste gehoorbescherming is niet alleen een investering in veiligheid, maar óók productiviteit. Daarom delen onze deskundigen van de VVGW-werkgroep Gehoorbescherming hun kennis. Wil je er meer over horen? Bekijk dan deze kennissessie.

De webinar is een inleiding over gehoorbescherming algemeen en het Veilig Horen concept en daarnaast gaan we in op de nieuwe EN352 norm.

Bij gehoorbescherming denkt men vaak aan het dempen van lawaai om de oren te beschermen. Tegelijk moet je nu eenmaal bepaalde geluiden kunnen horen. Maar wel op een veilige manier, met de juiste gehoorbescherming. Wist je dat de effecten van blootstelling aan geluid verder gaat dan mogelijke gehoorschade? Je kan hierdoor ook bijvoorbeeld vermoeid raken. Dit heeft gevolgen voor veiligheid, productiviteit en het welzijn van de werknemer. De juiste gehoorbescherming is daarom een investering in veiligheid én productiviteit.

Uitleg nieuwe normering
In juni 2024 gaat de nieuwe normering EN352 in. Welke aanpassingen zijn er? Wat verandert er? Tijdens deze webinar gaan we ook in op vernieuwde rapportage, hercertificeren en de rol van de klanten.

Met deze webinar wil de werkgroep van de Vereniging Veilig & Gezond Werken bijdragen aan het verhogen van de veiligheid en gezondheid bij het werken. Vereniging Veilig & Gezond Werken besteedt in 2024/2026 twee jaar lang continu aandacht aan gehoorbescherming met een campagne. Op deze site delen wij kennis, ideeën en ervaringen en bouwen we samen aan een veiligere werkomgeving op plekken waar blootstelling is aan geluid.

Wij danken onze VVGW-werkgroep Gehoorbescherming:
– Nanda Van Achteren van Lyreco Group
– Peter Boen van 3M
– Bernard C. van Moldex Metric
– Jurgen van Linder van Pluggerz

Bekijk hier de webinar ‘Heb je het al gehoord?’

Nieuws

Nieuwe richtlijn beschermingsmiddelen ademhaling NVvA

In april is de nieuwe richtlijn ademhalingsbescherming van de NVvA verschenen. Dit document is toonaangevend en breed geaccepteerd als stand van de wetenschap en techniek. De Nederlandse Arbeidsinspectie ziet dit als richtinggevend document.

ESF: feedback op effectbeoordeling digitale gebruikersinstructies

ESF vraagt leden van VVGW om feedback te geven om de economische impact van het digitaliseren van gebruikersinstructies te kunnen beoordelen. De EU-Commissie wil de lasten voor de industrie te verminderen en daarom bekijkt DG GROW de mogelijkheid om gebruikersinstructies in digitaal formaat beschikbaar te maken voor de PBM-sector.

Challenge Procure4Health: Duurzame PBM’s gezondheidszorg

De EU wil aan de slag met “Duurzame persoonlijke bescherming tegen ziekteverwekkers in de gezondheidszorgcontext”. Zij financiert via het EU Horizon programma het project Procure4Health dat momenteel een open marktconsultatie hierover start. Op 8 mei organiseren ze een online evenement om het project toe te lichten. Bij dit project zijn overheidsinkopers uit de zorgsector van diverse Europese landen betrokken.