Van de voorzitter

 

Het bestuur van de VVGW heeft de afgelopen tijd stil gestaan bij de existentie van onze branchevereniging. Wat is de reden dat een bedrijf lid wil zijn van een branchevereniging? Wat is de toegevoegde waarde? 

De afgelopen jaren hebben we stappen gezet, waarbij we met name gefocust zijn geweest op wetgeving en in mindere mate op opleiding. We denken dat we nog meer kunnen en moeten bieden aan onze leden.
De eerste brainstormsessie ligt achter ons en met ondersteuning van APPR Hét Brancheburo gaan we daar vervolg aan geven. De komende maanden willen we dit samen met de leden afronden, zodat we weten waar we de komende jaren op zullen gaan focussen. Om zodoende de meeste toegevoegde waarde te creëren voor onze leden.

 

Help ‘brain drain’ te voorkomen – VVGW E-learning modules

 

In eerdere Vlugschriften gaf ik al aan dat het stukje kennis wat aan het verdwijnen is binnen onze branche me zorgen baart, bij fabrikanten en distributeurs maar ook bij onze klanten en andere stakeholders. We zullen ervoor moeten zorgen dat we kennis goed borgen binnen onze organisaties en hiermee een zogeheten ‘brain drain’ voorkomen. Kortom, genoeg tijd en energie steken in de basics van onze branche, normen en wetgeving. Met de e-learning modules die we aan het introduceren zijn borgen we een deel, maar wij als VVGW gaan kijken hoe we daarin een nog grotere rol kunnen spelen. Ik ben ontzettend blij dat de eerste leden al diverse modules hebben gevolgd en hoop dat er nog veel mogen volgen. Met deze e-learning laten we zien dat we leden van de VVWG zich willen onderscheiden van de vele aanbieders op de PBM markt! Ik spreek dan ook de hoop uit dat deze inspanningen beloond worden door de eindgebruiker zodat die vaker zal kiezen voor een VVGW-lid om zijn medewerkers veilig te laten werken!

Groeten,

Oscar Breure
voorzitter