Van e-learning naar VVGW kennisplatform 

jul 2, 2024 | actualiteiten homepage, Nieuws

De huidige manier van e-learning ontwikkeling past niet (meer) bij VVGW en haar leden. Wel is er behoefte aan deskundigheidsbevordering. Er liggen al een tijdje vier modules klaar (hand/arm bescherming, voetbescherming, wet- en regelgeving en valbeveiliging). Verdere aanwas stokt. Dit is besproken tijdens de VVGW Jaarvergadering met de leden.

VVGW wil naar een meer ‘lean en mean’ aanpak, waardoor er wel goed aan deskundigheidsbevordering kan worden gedaan. Via e-learning is niet de enige manier, ook bijeenkomsten online en live kunnen helpen bij kennisdeling. Kijk hier hoe werkgroep Werken met Valbeveiliging kennis deelt. De komende tijd gaan we hiermee aan de slag.

Meer informatie
> E-Learnings
> Kennispagina Werken met Valbeveiliging

 

Nieuws

Paper ‘Slechte prestaties van oorlusmaskers’

De ESF (European Safety Federation)  werkgroep ‘Ademhalingsbescherming’ heeft een document opgesteld ‘Slechte prestaties van oorlusmaskers’. Hierin worden verschillende zorgpunten met betrekking tot dit type FFP-maskers samengevat.

Samen aan de slag met circulariteit PBM

Tijdens de VVGW Jaarvergadering is een workshop ingepland: Hoe verleng je de levensduur van een Persoonlijke Beschermingsmiddel? Op een interactieve manier hebben leden van de Vereniging Gezond & Veilig Werken verder kennis gemaakt met mogelijkheden voor circulariteit in de PBM branche.