Veiligheidsspecialist Eurosafe Solutions voortaan Eurosafe

feb 7, 2024 | actualiteiten homepage, Nieuws

Na de eerdere overname van R3B Safety & Rescue en De Brandwacht.nl door Eurosafe Solutions gaan de drie bedrijven vanaf 1 februari 2024 verder onder een nieuwe naam: Eurosafe. Het bedrijf met vestigingen in Nederland, Engeland, Duitsland en België heeft niet alleen een nieuwe naam, maar heeft ook hun dienstverlening verder ontwikkeld.

Het bedrijf heeft meer diepgang toegevoegd aan hun diensten. Hierbij is gekeken naar risico-inventarisatie en evaluatie- en reddingsplannen. Van het monteren van veiligheidsvoorzieningen tot het leveren van stand-by rescueteams en brandwachten. Maar ook naar training in veilig werken, inspectie, keuring en onderhoud.

De cirkel is rond
Mark Dubbink, ceo van Eurosafe, is ontzettend blij met de samenvoeging van de drie merken: “Door deze overnames kunnen wij onze klanten beter ondersteunen. Veiligheid vraagt namelijk om een andere blik en perspectief. Als specialist zien we wat elke situatie vraagt en weten we wat nodig is. Zo komen we tot oplossingen waarop je kunt vertrouwen. Het past volledig in ons Safety Circle® model. Met dit veiligheidsconcept bieden we een managementtool om de veiligheid, kwaliteit en waarde van gebouwen en objecten te waarborgen.”

Nieuwe naam, nieuwe huisstijl, nieuw hoofdkantoor
Om al deze nieuwe ontwikkelingen compleet te maken heeft het bedrijf gekozen voor een nieuw logo, nieuwe huisstijlkleuren en een nieuw hoofdkantoor in Zwolle aan de Punterweg in Zwolle. Dit bedrijfsgebouw, gerealiseerd door Aan de Stegge Twello, telt 9.200 vierkante meter aan bedrijfsruimte en kantoor. Met als letterlijk hoogtepunt het nieuwe trainingscentrum van twintig meter hoog. In dit trainingscentrum kunnen alle denkbare scenario’s nagebootst worden, op hoogte en in besloten ruimten.

> Meer informatie

Nieuws

Paper ‘Slechte prestaties van oorlusmaskers’

De ESF (European Safety Federation)  werkgroep ‘Ademhalingsbescherming’ heeft een document opgesteld ‘Slechte prestaties van oorlusmaskers’. Hierin worden verschillende zorgpunten met betrekking tot dit type FFP-maskers samengevat.

Van e-learning naar VVGW kennisplatform 

De huidige manier van e-learning ontwikkeling past niet (meer) bij VVGW en haar leden. Wel is er behoefte aan deskundigheidsbevordering. Dit is besproken tijdens de VVGW Jaarvergadering met de leden.

Samen aan de slag met circulariteit PBM

Tijdens de VVGW Jaarvergadering is een workshop ingepland: Hoe verleng je de levensduur van een Persoonlijke Beschermingsmiddel? Op een interactieve manier hebben leden van de Vereniging Gezond & Veilig Werken verder kennis gemaakt met mogelijkheden voor circulariteit in de PBM branche.