VVGW op vakbeurs Safety&Health@Work 5 en 6 oktober

sep 6, 2022 | actualiteiten homepage, Agenda, Nieuws

De 6e editie van de vakbeurs Safety&Health@Work vindt plaats op woensdag 5 en donderdag 6 oktober 2022 in Rotterdam Ahoy. De tweejaarlijkse vakbeurs voor professionals voor wie veilig en gezond werken op nummer 1 staat, is door de coronapandemie nog relevanter geworden. VVGW is ook aanwezig met een stand en organiseert een ontbijtsessie. We ontmoeten je graag op de beurs.

Corona heeft de wereld veranderd. Veilig en gezond werken stond bij veel bedrijven en werknemers al op de agenda, maar het heeft door de coronapandemie nog meer prioriteit gekregen. De vakbeurs Safety&Health@Work biedt exposanten en bezoekers de laatste trends en ontwikkelingen op het gebied van veilig en gezond werken. Het is een belangrijke ontmoetingsplaats om kennis te delen, gedrag te beïnvloeden en het belang van preventie en duurzame inzetbaarheid op de kaart te zetten.

Uitnodiging 5 oktober: VVGW Ontbijtsessie Safety&Health@Work
Voor een goed begin nodigen we VVGW leden graag uit voor een ontbijtsessie op 5 oktober. Kom vooral langs tussen 9.00 -10.00u (vrije inloop).

Willen jullie je tevoren melden? Dan kunnen wij voldoende ontbijt regelen! Alvast bedankt en graag tot 5 oktober in Ahoy!

Info
> Meer over Safety&Heatlth@Work
> Aanmelden voor VVGW Ontbijtsessie 5 oktober

Nieuws

Hoe gevaarlijk is geluid op de werkvloer?

Galmende gymzalen, gehorige zwembaden of luidruchtige machines in een magazijn. Zo’n 900.000 mensen worden tijdens hun werk blootgesteld aan schadelijk geluid. Dat kan uiteindelijk leiden tot een piep in je oor, overgevoeligheid voor geluid of zelfs gehoorverlies. Doen werkgevers wel genoeg om haar werknemers hier tegen te beschermen? Dat zocht KRO-NCRV programma Pointer uit.

Nieuwe richtlijn beschermingsmiddelen ademhaling NVvA

In april is de nieuwe richtlijn ademhalingsbescherming van de NVvA verschenen. Dit document is toonaangevend en breed geaccepteerd als stand van de wetenschap en techniek. De Nederlandse Arbeidsinspectie ziet dit als richtinggevend document.

ESF: feedback op effectbeoordeling digitale gebruikersinstructies

ESF vraagt leden van VVGW om feedback te geven om de economische impact van het digitaliseren van gebruikersinstructies te kunnen beoordelen. De EU-Commissie wil de lasten voor de industrie te verminderen en daarom bekijkt DG GROW de mogelijkheid om gebruikersinstructies in digitaal formaat beschikbaar te maken voor de PBM-sector.