VVGW Opfrisdag voor adviseurs PBM op 15 november 2022

sep 25, 2022 | actualiteiten homepage, Nieuws

De eerstvolgende VVGW Opfrisdag is gepland op dinsdag 15 november 2022. Als de pasjes “Adviseur Persoonlijke Beschermingsmiddelen” (PBM) van de medewerkers op dit moment niet meer geldig zijn of binnenkort verlopen, dan kun je ze aanmelden voor deze opfrisdag zodat de pasjes weer met 3 jaar verlengd worden.

Tijdens de VVGW Opfrisdag wordt er aandacht besteed aan het opfrissen t.a.v. wetgeving en adviesvaardigheid. De deelnemers ontvangen op basis van aanwezigheid een nieuw pasje en een bewijs van deelname. De kosten voor deelname zijn € 303,00 per persoon. Dit bedrag is inclusief lesmateriaal, nieuw pasje, bewijs van deelname en lunch, maar exclusief BTW.

Info & Aanmelding
> De lesdag wordt gehouden op dinsdag 15 november 2022 van 09.00 uur tot 17.00 uur.
> Locatie is Kader Academy (voorheen Copla), Prins Mauritslaan 45C in Harderwijk.
> Voor de aanmelding kun je gebruik maken van bijgevoegd aanmeldformulier.
> Verzoek om dit formulier, tezamen met een pasfoto in JPEG-formaat, te sturen naar [email protected]

Nieuws

Veel valgevaar gezien bij controle 200 bouwplaatsen

Bij een controle op 200 bouwplaatsen verspreid over Nederland zijn 16 maart 2023 bij circa 140 bouwplaatsen overtredingen geconstateerd door de Nederlandse Arbeidsinspectie. In totaal ging het om meer dan 250 overtredingen. Het accent van de controle lag vooral op...

Onderzoek economische impact EU voorstel verbod PFAS

Begin februari stelt de EU voor om het gebruik van PFAS te beperken. Dit zal ook gevolgen hebben voor verschillende PBM-producten. Nederland is een van de initiatiefnemers. Vorige maand deelde VVGW dit bericht op LinkedIn. Op initiatief van CEFIC (Europese chemische...

De invloed van toekomstige ontwikkelingen op gezond en veilig werken

Het RIVM en TNO hebben onderzocht wat de impact is van ontwikkelingen in de komende 20 jaar op gezond en veilig werken. Hoe beïnvloedt artificiële intelligentie onze veiligheid op het werk? Wat betekent de energietransitie voor de risico’s waaraan werkenden blootgesteld worden? Direct of indirect hebben dit soort ontwikkelingen invloed op de gezondheid en veiligheid van werkenden.

Veel ongelukken bij installatie zonnepanelen

Meer dan veertig ongevallen vonden er in 1,5 jaar tijd plaats bij installatie van zonnepanelen. Bij controles van de Nederlandse Arbeidsinspectie werd in meer dan 70% van de gevallen de Arbowet overtreden.