Wijziging asbestwetgeving

mrt 4, 2024 | actualiteiten homepage, Nieuws

De asbestwetgeving wordt gewijzigd. De blootstellingslimieten worden verlaagd, wat gevolgen zou kunnen hebben voor de te gebruiken PBM, tijdens het verwijderen van asbest.

Publicatie: (Richtlijn (EU) 2023/2668 van het Europees Parlement en de Raad van 22 november 2023 tot wijziging van Richtlijn 2009/148/EG betreffende de bescherming van werknemers tegen de risico’s van blootstelling aan asbest op het werk)

Voor PBM is er de volgende vermelding: “werknemers krijgen geschikte persoonlijke beschermingsmiddelen die op de juiste wijze moeten worden gedragen en, in het bijzonder in het bijzonder met betrekking tot ademhalingsapparatuur, die individueel moet worden afgesteld, met inbegrip van controles op de pasvorm, in overeenstemming met Richtlijn 89/656/EEG van de Raad.”

Meer informatie

Bron: ESF

Nieuws

ESF: feedback op effectbeoordeling digitale gebruikersinstructies

ESF vraagt leden van VVGW om feedback te geven om de economische impact van het digitaliseren van gebruikersinstructies te kunnen beoordelen. De EU-Commissie wil de lasten voor de industrie te verminderen en daarom bekijkt DG GROW de mogelijkheid om gebruikersinstructies in digitaal formaat beschikbaar te maken voor de PBM-sector.

VVGW ledenbezoek bij Bata Industrials

Het eerste VVGW ledenbezoek van 2024 is aan Bata Industrials. Het bestuur van Vereniging Veilig & Gezond Werken sprak met Martijn Mathot, Managing Director en Ronald Batenburg, Sales Director Europe. Het bestuur vindt het belangrijk te weten wat er leeft onder de leden. Daarom zijn ze in 2023 gestart met ledenbezoeken.

Terugkijken: kennissessie over pbm gehoorbescherming

Veilig en gezond werken, daar hoort Gehoorbescherming als persoonlijke beschermingsmiddel bij. De juiste gehoorbescherming is niet alleen een investering in veiligheid, maar óók productiviteit. Daarom delen onze deskundigen van de VVGW-werkgroep Gehoorbescherming hun kennis. Wil je er meer over horen? Bekijk dan deze kennissessie.