Nieuwjaarsgroet 2024 van de VVGW-voorzitter

jan 15, 2024 | actualiteiten homepage, Nieuws

En het jaar 2023 is ook weer omgevlogen. Een energiek jaar voor VVGW. We hebben als bestuur niet stil gezeten. En zo willen wij ons ook voor 2024 inzetten, samen met jullie.

Betrokkenheid leden
Genoten heb ik met name van de ledenbezoeken die ik samen met Marleen heb afgelegd. Steeds weer waren het goede en informatieve gesprekken. Het is zo waardevol om echt de tijd te nemen om te horen waar VVGW-leden tegenaan lopen. We hopen van harte dat het ook bij deze leden de betrokkenheid vergroot, want we moeten het samen doen.

Nieuw e-learningplatform in aantocht
Een onderwerp dat steevast aan de orde komt is opleiding en e-learning. Ik ben blij met Bart in het bestuur: hij brengt de opleiding weer op een hoger plan. In 2023 zijn wij en met name Febelsafe tegen veel prestatieproblemen aangelopen van het oude e-learningplatform, nu is een nieuw e-learningplatform bijna gereed voor ingebruikname. Dan kunnen we als VVGW weer echt verder bouwen aan de e-learning modules die wij nog willen ontwikkelen.

Werkgroep Branchestatistieken met Lucas de Koning | Majestic
Een ander onderwerp dat ons bezig heeft gehouden als bestuur zijn de branchestatistieken. Mede dankzij de ledenbezoeken lijkt het er nu echt op dat we een werkgroep Branchestatistieken/ marktonderzoek ook daadwerkelijk kunnen opstarten. Op 6 juni is onze ALV dit jaar. We hopen jullie dan een voorstel voor te kunnen leggen hierover. Lucas de Koning (Majestic) zal de werkgroep leiden.

Safety&Health@Work 2024
Ja, en dan is er dit jaar weer een Safety&Health@Work beurs (2 en 3 oktober) in Ahoy. We willen hier ook een VVGW-evenement van maken: we hebben genoeg ruimte. Majestic zal in ieder geval een presentatie verzorgen. Als er andere leden zijn die zichzelf willen presenteren, een goed idee hebben of een thema willen bespreken, laat dat vooral weten via [email protected].

#Haakaan Campagne
De beurs betekent het einde van de ‘Haak aan!’-campagne. Ik ben trots op de VVGW-werkgroep Werken met Valbeveiliging. De leden hebben heel interessante webinars gegeven over aanhaken in hoogwerkers en het ABC(DEF) van persoonlijk valbeveiliging. Je kunt de webinars op aanvraag terugkijken als je wilt. Kijk hiervoor op onze themapagina. Ook dit jaar komen er nog 2 webinars over valbeveiliging.

Oproep: idee voor volgende campagne
Overigens zal de werkgroep Gehoorbescherming op 5 maart ook een webinar geven. In de nieuwsbrief lees je daar meer over. En dan… moeten we een nieuw thema vinden voor de nieuwe VVGW-campagne. Laat vooral weten als je daar goede ideeën voor hebt. Voor de ‘Haak aan!’-campagne was de campagne Ademnood, over adembescherming. Denk je mee?

Ik verheug me op een boeiend jaar voor jullie en voor VVGW! Graag ontmoet ik jullie ook dit jaar voor de gezelligheid en het onderling delen van onze kennis.

Namens het bestuur,
Theo de Vliegh, voorzitter

Nieuws

Uitspraak in België over inlegzolen in veiligheidsschoenen

In verband met de problematiek over de inlegzolen in veiligheidsschoenen heeft de Belgische branchevereniging Febelsafe duidelijkheid gevraagd. Zij heeft een uitspraak ontvangen van haar overheden (FOD Economie als de FOD Werkgelegenheid, Arbeid en Sociaal Overleg).

Webinar Gehoorbescherming op 5 maart 2024

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) heeft 3 maart ingesteld als de jaarlijkse 'World Hearing Day', Internationale Dag van het Gehoor. In dat kader organiseert de VVGW-werkgroep Gehoorbescherming een webinar op 5 maart 2024. Webinar: Heb je het al gehoord? De titel...

Publicatie SRI-richtlijn Persoonlijke beschermingsmiddelen

De SRI-richtlijn Persoonlijke beschermingsmiddelen is gepubliceerd. Deze richtlijn gaat over het dragen van persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM) binnen de medisch-specialistische zorg, de langdurige zorg en de publieke gezondheidszorg.

Veel valgevaar gezien bij controle 200 bouwplaatsen

Bij een controle op 200 bouwplaatsen verspreid over Nederland zijn 16 maart 2023 bij circa 140 bouwplaatsen overtredingen geconstateerd door de Nederlandse Arbeidsinspectie. In totaal ging het om meer dan 250 overtredingen. Het accent van de controle lag vooral op...