VVGW ledenbezoek bij Bata Industrials

mrt 27, 2024 | actualiteiten homepage, Nieuws

Het eerste VVGW ledenbezoek van 2024 is aan Bata Industrials. Het bestuur van Vereniging Veilig & Gezond Werken sprak met Martijn Mathot, Managing Director en Ronald Batenburg, Sales Director Europe. Het bestuur vindt het belangrijk te weten wat er leeft onder de leden. Daarom zijn ze in 2023 gestart met ledenbezoeken.

Bata Industrials schreef op LinkedIn: ‘Vandaag werd Bata Industrials vereerd met een belangrijk bezoek van het bestuur van de Vereniging Veilig & Gezond Werken, vertegenwoordigd door Theo de Vliegh en Marleen Peters. Een mooie gelegenheid om samen te brainstormen over de huidige ontwikkelingen binnen onze branche en inzichten en ideeën uit te wisselen over hoe wij als vereniging en individuele leden elkaar kunnen ondersteunen.’

‘Als kers op de taart werden wij aan het einde van de bijeenkomst verrast met een trofee als blijk van waardering voor ons lidmaatschap van de VVGW. Dit gebaar onderstreept de waarde van onze betrokkenheid bij de vereniging en motiveert ons om ons streven naar veilig en gezond werken voort te zetten. Wij zijn dankbaar voor deze erkenning en kijken uit naar verdere samenwerkingen!’

Wij spreken graag onze waardering uit en zijn daarom blij dat ons bezoek zo goed is ontvangen.

> Volg VVGW ook op LinkedIn

Nieuws

Nieuwe richtlijn beschermingsmiddelen ademhaling NVvA

In april is de nieuwe richtlijn ademhalingsbescherming van de NVvA verschenen. Dit document is toonaangevend en breed geaccepteerd als stand van de wetenschap en techniek. De Nederlandse Arbeidsinspectie ziet dit als richtinggevend document.

ESF: feedback op effectbeoordeling digitale gebruikersinstructies

ESF vraagt leden van VVGW om feedback te geven om de economische impact van het digitaliseren van gebruikersinstructies te kunnen beoordelen. De EU-Commissie wil de lasten voor de industrie te verminderen en daarom bekijkt DG GROW de mogelijkheid om gebruikersinstructies in digitaal formaat beschikbaar te maken voor de PBM-sector.

Challenge Procure4Health: Duurzame PBM’s gezondheidszorg

De EU wil aan de slag met “Duurzame persoonlijke bescherming tegen ziekteverwekkers in de gezondheidszorgcontext”. Zij financiert via het EU Horizon programma het project Procure4Health dat momenteel een open marktconsultatie hierover start. Op 8 mei organiseren ze een online evenement om het project toe te lichten. Bij dit project zijn overheidsinkopers uit de zorgsector van diverse Europese landen betrokken.