Webinar Gehoorbescherming op 5 maart 2024

jan 15, 2024 | actualiteiten homepage, Nieuws

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) heeft 3 maart ingesteld als de jaarlijkse ‘World Hearing Day‘, Internationale Dag van het Gehoor. In dat kader organiseert de VVGW-werkgroep Gehoorbescherming een webinar op 5 maart 2024.

Webinar: Heb je het al gehoord?
De titel van de webinar is ‘Heb je het al gehoord?’. De werkgroep van deskundigen bereidt de webinar voor. De kennissessie zal een inleiding zijn over gehoorbescherming algemeen en het Veilig Horen concept en daarnaast ingaan op de nieuwe EN352 norm. Leden van Vereniging Veilig & Gezond Werken en het Belgische Febelsafe zijn van harte welkom deel te nemen.

Uitleg nieuwe normering
In juni 2024 gaat de nieuwe normering EN352 in. Welke aanpassingen zijn er? Wat verandert er? Tijdens de webinar gaan we ook in op vernieuwde rapportage, hercertificeren en de rol van de klanten. Kortom, een aanrader om in de agenda te zetten.

Info & Aanmelden
Datum: dinsdag 5 maart 2024
Tijdstip: 15.00 tot 16.30 uur
Thema: Heb je het al gehoord
Webinar: via Zoom. Deelnemers ontvangen vooraf een link
Organisatie: werkgroep Gehoorbescherming van Vereniging Veilig & Gezond Werken

> Meld je hier aan. 

Nieuws

Uitspraak in België over inlegzolen in veiligheidsschoenen

In verband met de problematiek over de inlegzolen in veiligheidsschoenen heeft de Belgische branchevereniging Febelsafe duidelijkheid gevraagd. Zij heeft een uitspraak ontvangen van haar overheden (FOD Economie als de FOD Werkgelegenheid, Arbeid en Sociaal Overleg).

Nieuwjaarsgroet 2024 van de VVGW-voorzitter

En het jaar 2023 is ook weer omgevlogen. Een energiek jaar voor VVGW. We hebben als bestuur niet stil gezeten. En zo willen wij ons ook voor 2024 inzetten, samen met jullie.

Publicatie SRI-richtlijn Persoonlijke beschermingsmiddelen

De SRI-richtlijn Persoonlijke beschermingsmiddelen is gepubliceerd. Deze richtlijn gaat over het dragen van persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM) binnen de medisch-specialistische zorg, de langdurige zorg en de publieke gezondheidszorg.

Veel valgevaar gezien bij controle 200 bouwplaatsen

Bij een controle op 200 bouwplaatsen verspreid over Nederland zijn 16 maart 2023 bij circa 140 bouwplaatsen overtredingen geconstateerd door de Nederlandse Arbeidsinspectie. In totaal ging het om meer dan 250 overtredingen. Het accent van de controle lag vooral op...