Webinar Gehoorbescherming op 5 maart 2024

jan 15, 2024 | actualiteiten homepage, Nieuws

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) heeft 3 maart ingesteld als de jaarlijkse ‘World Hearing Day‘, Internationale Dag van het Gehoor. In dat kader organiseert de VVGW-werkgroep Gehoorbescherming een webinar op 5 maart 2024.

Webinar: Heb je het al gehoord?
De titel van de webinar is ‘Heb je het al gehoord?’. De werkgroep van deskundigen bereidt de webinar voor. De kennissessie zal een inleiding zijn over gehoorbescherming algemeen en het Veilig Horen concept en daarnaast ingaan op de nieuwe EN352 norm. Leden van Vereniging Veilig & Gezond Werken en het Belgische Febelsafe zijn van harte welkom deel te nemen.

Uitleg nieuwe normering
In juni 2024 gaat de nieuwe normering EN352 in. Welke aanpassingen zijn er? Wat verandert er? Tijdens de webinar gaan we ook in op vernieuwde rapportage, hercertificeren en de rol van de klanten. Kortom, een aanrader om in de agenda te zetten.

Info & Aanmelden
Datum: dinsdag 5 maart 2024
Tijdstip: 15.00 tot 16.30 uur
Thema: Heb je het al gehoord
Webinar: via Zoom. Deelnemers ontvangen vooraf een link
Organisatie: werkgroep Gehoorbescherming van Vereniging Veilig & Gezond Werken

> Meld je hier aan. 

Nieuws

Hoe gevaarlijk is geluid op de werkvloer?

Galmende gymzalen, gehorige zwembaden of luidruchtige machines in een magazijn. Zo’n 900.000 mensen worden tijdens hun werk blootgesteld aan schadelijk geluid. Dat kan uiteindelijk leiden tot een piep in je oor, overgevoeligheid voor geluid of zelfs gehoorverlies. Doen werkgevers wel genoeg om haar werknemers hier tegen te beschermen? Dat zocht KRO-NCRV programma Pointer uit.

Nieuwe richtlijn beschermingsmiddelen ademhaling NVvA

In april is de nieuwe richtlijn ademhalingsbescherming van de NVvA verschenen. Dit document is toonaangevend en breed geaccepteerd als stand van de wetenschap en techniek. De Nederlandse Arbeidsinspectie ziet dit als richtinggevend document.

ESF: feedback op effectbeoordeling digitale gebruikersinstructies

ESF vraagt leden van VVGW om feedback te geven om de economische impact van het digitaliseren van gebruikersinstructies te kunnen beoordelen. De EU-Commissie wil de lasten voor de industrie te verminderen en daarom bekijkt DG GROW de mogelijkheid om gebruikersinstructies in digitaal formaat beschikbaar te maken voor de PBM-sector.