Aftrap campagne Werken met Valbeveiliging ‘Haak aan!’ op vakbeurs

okt 6, 2022 | actualiteiten homepage, Nieuws

Na het succes van Ademnood 2.0 zet Vereniging Veilig & Gezond Werken met elkaar een campagne op rondom Werken met Valbeveiliging. De aftrap is op 5 oktober 2022 tijdens de vakbeurs Safety&Health@Work in Rotterdam Ahoy. Onder de naam ‘Haak aan!’ nodigen wij iedereen uit mee te doen en mee te denken. Theo de Vliegh, voorzitter van VVGW haakte als eerste aan.

Haak aan!
Tijdens de campagne willen wij twee jaar lang continu aandacht besteden aan valbeveiliging, in samenwerking met de werkgroep van deskundigen, de leden en partners.
– VVGW-werkgroep zet deskundigheid in: deelt kennis in artikelen en tijdens bijeenkomsten
– Opleiden pbm-adviseurs met e-learning Valbescherming
– Bewustzijn en deskundigheid binnen en buiten de vereniging bevorderen
– Aandacht voor keuring, training en certificering

> Wil je meer weten over de campagne? Stuur een bericht naar [email protected] 

 

 

 

 

 

Interessante gesprekken bij VVGW stand

 

Stand Werken met Valbeveiliging
Ja, je gebruikt valbeveiliging. Maar weet je ook hoe? VVGW deelde haar deskundigheid tijdens de vakbeurs en liet kennis maken met de VVGW elearning Advisering Valbescherming en hoe het zit met de verplichte keuring. Hoe weet je of de keuring gecertificeerd is?

 

 

 

 

 

 

 

Valblokken keuren door Safe Site powered by Mennens

 

Safe Site powered by Mennens werkte mee en liet zien hoe een keuring in z’n werk gaat. Hun experts beschikken over de certificaten om vrijwel alle valblokken te mogen keuren. Ze nemen daarmee een unieke positie in Nederland in door de opleiding en accreditering voor het keuren van vrijwel alle gerenommeerde merken. Voor een grondige keuring moeten valblokken uit elkaar gehaald worden. Een secuur en specialistisch karwei dat niet iedereen zomaar mag doen. Alleen door de fabrikant getrainde bedrijven en medewerkers zijn hiertoe bevoegd.

 

 

 

 

 

 

Martin Verkamman van Werkgroep Werken met Valbeveiliging betrokken bij campagne

 

Vereniging Veilig & Gezond Werken dankt partner Safe&Health@Work en de werkgroep Werken met Valbeveiliging voor de aftrap. ‘We hebben met veel leden en overige bezoekers goede en interessante gesprekken gevoerd. We zijn ook blij met de belangstelling om ook lid te worden van onze brancheorganisatie.’

 

 

 

Meer informatie

Waarom is de e-learning Advisering Valbescherming zo belangrijk?
“Het kennisniveau van veel adviseurs en verkopende partijen van valbeveiliging in Nederland is onder de maat. Het risico is dat hierdoor eindgebruikers in gevaar komen. ” Dirk van Blijswijk van de VVGW-werkgroep Werken met Valbeveiliging benadrukt het belang van de training.
> Lees meer 

 

Waarom valbeveiliging jaarlijks laten keuren en onderhouden?
U heeft een gedegen risico-inventarisatie en evaluatie (RI&E) uitgevoerd. Uw beleid rondom werken op hoogte heeft u vastgelegd en gedeeld. Vervolgens heeft u passende veiligheidsvoorzieningen laten aanbrengen, heeft u uw medewerkers getraind in veilig werken op hoogte en houdt u toezicht. Dan voldoet u toch aan alle wettelijke regels? Ja, als u ook het laatste stukje van uw veiligheidsketen sluit. Door uw veiligheidsvoorzieningen jaarlijks te laten keuren en onderhouden zorgt u ervoor dat wat veilig is, ook veilig blijft. Maar waarom is dat nu zo belangrijk?
> Lees meer

 

Onderhoud aan valbeveiliging; kies voor erkend bedrijf met rode SafetySign
Alle valbeveiliging moet jaarlijks onderhouden en gekeurd worden. En niet in de laatste plaats: door deskundige personen! Hoe weet u of degene die voor u het onderhoud aan valbeveiliging verzorgt deskundig is?
> Lees meer

Nieuws

Veel valgevaar gezien bij controle 200 bouwplaatsen

Bij een controle op 200 bouwplaatsen verspreid over Nederland zijn 16 maart 2023 bij circa 140 bouwplaatsen overtredingen geconstateerd door de Nederlandse Arbeidsinspectie. In totaal ging het om meer dan 250 overtredingen. Het accent van de controle lag vooral op...

Onderzoek economische impact EU voorstel verbod PFAS

Begin februari stelt de EU voor om het gebruik van PFAS te beperken. Dit zal ook gevolgen hebben voor verschillende PBM-producten. Nederland is een van de initiatiefnemers. Vorige maand deelde VVGW dit bericht op LinkedIn. Op initiatief van CEFIC (Europese chemische...

De invloed van toekomstige ontwikkelingen op gezond en veilig werken

Het RIVM en TNO hebben onderzocht wat de impact is van ontwikkelingen in de komende 20 jaar op gezond en veilig werken. Hoe beïnvloedt artificiële intelligentie onze veiligheid op het werk? Wat betekent de energietransitie voor de risico’s waaraan werkenden blootgesteld worden? Direct of indirect hebben dit soort ontwikkelingen invloed op de gezondheid en veiligheid van werkenden.

Veel ongelukken bij installatie zonnepanelen

Meer dan veertig ongevallen vonden er in 1,5 jaar tijd plaats bij installatie van zonnepanelen. Bij controles van de Nederlandse Arbeidsinspectie werd in meer dan 70% van de gevallen de Arbowet overtreden.