Veilig en gezond werken in 2040

Veilig en gezond werken in 2040 Hoe werken we in de toekomst? Welke stappen kunnen we nu zetten om bij te dragen aan gezonde en veilige arbeidsomstandigheden in 2040? Wetenschappers van TNO delen hun visie op de belangrijkste ontwikkelingen, uitdagingen en kansen...

Leden in beeld: HAVEP Goirle

Leden in beeld: HAVEP GoirleLeden van de VVGW onderscheiden zich in kwaliteit, innovatie en duurzaamheid op het gebied van PBM. Uw redactie nam contact op met HAVEP, een van de leden ‘van het eerste uur’. HAVEP maakte de laatste jaren vernieuwende ontwikkelingen door....

Adaptogene capaciteit

Adaptogene capaciteit

Evelien Lems werkt sinds 2017 als Orthomoleculair Natuurgeneeskundig Therapeut / Vitaliteitscoach bij Pure Living. Haar ervaring als brandweervrouw en veiligheidskundige in de bagger- en offshore industrie neemt zij mee in haar kijk op veiligheid & gezondheid. Met deze bijdrage maakt u kennis met het onderwerp adaptogene capaciteit.

Nieuwe bestuursleden

Nieuwe bestuursleden

Het bestuur van de VVGW is uitgebreid met twee nieuwe bestuursleden. Marleen Peters en Ronald van Berkel. Een korte kennismaking.

Van de voorzitter

Van de voorzitter

Als ik dit schrijf hebben we net de eerste bestuursvergadering gehad in de nieuwe samenstelling. Ik ben heel blij dat Marleen Peters en Ronald van Berkel bereid zijn om ons bestuur te komen versterken en wil Wiltec en 3M Nederland bedanken dat zij hiervoor tijd vrij kunnen maken.

Column: Oom Agent

Column: Oom Agent

Veiligheid komt in vele vormen. Zo zijn we voor onze veiligheid en gezondheid zeker afhankelijk van politie, brandweer, ambulance en andere hulpverleners. Zij bieden hulp bij ramp en ontij.
In een woordpuzzel op mijn smartphone trof ik de omschrijving aan: ‘Liefkozend woord voor politie uit vervlogen tijden’. Het antwoord is ‘Oom agent’. Het woord ‘vervlogen’ nam mijn gedachten op de vlucht. Wat betekent ‘vervlogen’ hier? Is dit een stelling dat ‘Oom agent’ verdwenen is?

Welke mondkapjes voor publiek gebruik zijn nu eigenlijk geschikt?

Welke mondkapjes voor publiek gebruik zijn nu eigenlijk geschikt?

Het dragen van mondkapjes voor publiek gebruik is vanaf 1 december 2020 verplicht in alle openbare en overdekte ruimten, in het onderwijs, het openbaar vervoer en bij contactberoepen. NEN heeft een NEN-spec ontwikkeld voor dit type mondkapje. NEN-spec 1 bestaat uit twee delen, een deel voor gebruikers en een deel voor fabrikanten. Beide documenten zijn kosteloos te downloaden via de website van NEN.